מרק אפונה חורפי לצד מיקס קרוטונים וחטיפי אפונה חריפים אש

וארסיה של מרק האפונה המסורתי. המרק בטעם דומיננטי של נענע ומוגש לצד חטיפי אפונה לאוהבי החריף.

DSC_1311

למרק:
500 גרם אפונה יבשה מושרית למשך הלילה
1 בצל קצוץ
1 תפו"א מקולף וחתוך לקוביות
1 צרור עלי נענע
1 צרור עלי כוסברה
1 כפית כמון
1 כף שמן זית
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל לתיבול
1 ליטר מים רותחים

להגשה:

1 כוס חטיף קולומבוס חטיפי אפונה חריפים אש

1 כוס קרוטונים

 

אופן ההכנה:

1. משרים את האפונה למשך לילה שלם.
2. בסיר בינוני, מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את האפונה ושאר המרכיבים מלבד המים והעלים.
3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש בינונית במשך כשעה. מוסיפים את הנענע והכוסברה ומבשלים עוד רבע שעה.
4. טוחנים את המרק במקל בלנדר ומתקנים תיבול. ניתן לטחון רק חלק מן המרק ולהשאיר מעט אפונה בצורתה הטבעית.
5. מערבבים את הקרטונים וחטיפי האפונה ומגישים לצד המרק.

 

סלט עגבניות שרי טריות וצלויות וקרוטוני בוטנים מצופים בטעם צ'ילי

סלט קליל עם משחקי מרקמים. מתאים לארוחת בוקר קלילה או להגשה בארוחה חלבית. חצאי עגבניות שרי טריות, עגבניות שרי צלויות בשמן זית, קרעי גבינה צפתית ותוספת מעניינת של בוטנים. מומלץ להגיש את המנה בצלחת הגשה שטוחה וגדולה.

DSC_1431

לעגבניות הצלויות:
1/2 חבילת עגבניות שרי "תמר"
3 כפות שמן זית 1/2 כפית תימין יבש

1
שאר מרכיבי הסלט:
100 גרם גבינה צפתית
1 שקית חטיף קולומבוס בוטנים מצופים בטעם צ'ילי
כ- 15 עגבניות שרי טריות חצויות
חופן עלי כוסברה
1 כף רוטב צ'ילי
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
מלח פלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
1. חוצים כ- 15 עגבניות שרי "תמר" לרוחב, מניחים על נייר אפיה בתבנית קטנה ומזלפים זמן זית. מטבלים בתימין, מלח ופלפל. צולים כ- 20 דק' ועד שהעגבניות מזהיבות ונצלות.
2. חוצים כ- 15 עגבניות נוספות לרוחב ומניחים בצד. קורעים את הגבינה לחתיכות וקוצצים עלי כוסברה.
3. הרכבת המנה: מסדרים את העגבניות הטריות, העגבניות הצלויות ומפזרים ביניהם גבינה, כוסברה ובוטנים. מזלפים מעט שמן זית ורוטב צ'ילי ומתקנים תיבול.

 

מקלות שום בציפוי שבבי בוטנים בטעם תירס לצד רוטב אינדונזי

מקלות שום ריחניים בתוספת פריכה ולצד רוטב בוטנים חריף – מתוק מהמטבח האינדונזי האקזוטי. הבצק קריספי מבחוץ ורך מאוד מבפנים. שווה לאמץ.

DSC_1349

לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים

לתערובת השום:

2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת שום
3-4 שיני שום קצוצות
מלח גס
1 שקית חטיף קולומבוס בוטנים מצופים בטעם תירס

 

לרוטב בוטנים אינדונזי:

4 כפות חמאת בוטנים בטעם טבעי
2 שיני זום קצוצות
2-3 פלפל צ'ילי אדום קצוץ גס
50 גרם בוטנים מרוסקים
3 כפות מהחטיף בוטנים קצוצים מצופים בטעם תירס
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר חום
1 כוס מים פושרים לדילול

 

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: בקערה גדולה שמים את הקמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח.

3. חותכים בסכין חדה למקלות ארוכים ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים את תערובת השום ומברישים בנדיבות את הבצק. לפני האפייה, שוברים גס את הבוטנים ומפזרים מלמעלה.
4. הכנת הרוטב: מדללים את חמאת הבוטנים במים פושרים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
5. הרכבת המנה: מגישים את מקלות השום חמים מיד לאחר האפייה לצד המטבל ומפזרים מעל שבבי בוטנים.

 

צלחת נשנושים "חומוס פול פריך"

הישר ממרוקו, פול פריך בציפוי שום מבית "קולומבוס". שידכתי לו מתכון לחומוס בייתי ובשילוב פול טרי. מומלץ להגיש עם רצועות פיתה אפויות או פיתות רגילות ולצד סחוג ירוק בייתי. אגב, אפשר להכין ממרח דומה מקטניות אחרות: פול, שעועית וכדומה. בתיאבון!

DSC_1371

להכנת החומוס:
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
3 כפות טחינה מלאה
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום 1/2 כפית מלח 1 כפית כמון
להכנת סחוג ירוק בייתי:
2 שיני שום 6-7 פלפלים ירוקים חריפים צרור עלי כוסברה 2 כפות שמן 1/2 כפית מלח

1
להגשה:
1 שקית חטיף קולומבוס פול פריך בציפוי כמון
1 כוס פול מסונן משימורים
2 כפות שמן זית צרור פטרוזיליה

1
אופן ההכנה:
1. הכנת החומוס: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. המרקם שיתקבל תלוי באיכות מעבד המזון. במידה והממרח יבש או לא חלק מספיק ניתן להוסיף שמן זית ו/או מעט מנוזלי הבישול של החומוס.
2. הכנת הסחוג: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לאחסון בצנצנת ומכסים בשמן.
3. הרכבת המנה: מורחים כמות נדיבה של חומוס על צלחת שטוחה ומזלפים שמן זית. במרכז הצלחת מניחים ערימת פול משומר ומסונן. מפזרים מסביב את הפול הפריך וחופן פטרוזיליה קצוצה.

 

סלט עלים, פולים וויניגרט פירות יער

סלט רענן של מיקס עלים פול פריך וויניגרט מתקתק וסגלגל בטעם פירות יער. נסו ולא תפסיק לאכול.

DSC_1399

לסלט (קערה משפחתית):
3-4 כוסות עלי בייבי
2 כוסות נבטי חמנייה
חופן עגבניות שרי מסוג "שוקו"
1 שקית חטיף קולומבוס פול פריך בציפוי שום

1
לויניגרט פירות יער:
2-3 כפיות מיונז
1 כפית חרדל
3 שיני שום כתוש
4 כפות שמן זית
4 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כוס תערובת מיקס פירות יער (להוציא כשעה לפני לצינון)
מלח פלפל שחור לפי הטעם

1

אופן ההכנה:

1. הכנת הויניגרט: טוחנים את פירות היער ומניחים בצד. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד.
2. שוטפים את העלים ואת נבטי החמנייה היטב וקוצצים קלות.
3. הרכבת המנה: מניחים את העלים בקערה בינונית, מפזרים מעל את עגבניות השרי והפול ומזלפים את הויניגרט לפני ההגשה.

 

בתאבון!