טעימה מאינדונזיה- בוטן תירס.
הדבר האחרון לו אנו מצפים באכילת בוטנים הוא טעם התירס המפתיע.
התירס, בשילוב פריכות המוצרים יוצרים משוואה של מוצר מפתיע בטעמו ובכמיהה לעוד חופן.

  • מחיר מומלץ לצרכן 6.90 ₪

  • משקל 25 גר’ | 100 גר’


אינדונזיה היא קבוצת איים שופעת פניני טבע, שקיעות מהממות, חזיונות מדהימים של התפרצות וולקנית, ג'ונגלים סבוכים ולהקות פרפרים צבעוניות התרות את השמיים.
רוב האיים שבה אינם מיושבים כלל. על פני מעל ל – 5,000 קילומטרים תוכלו למצוא 13,677 איים. רוב האיים הרריים ולכן תוכלו למצוא המון הרי געש באיזור ופעילות וולקנית ערה.התרבות האינדונזית מיוחדת ומגוונת, עם עירוב של תרבויות ותתי תרבויות.
אינדונזיה היא מבין המדינות המאוכלסות ביותר בעולם, התושבים דוברים למעלה מ- 300 שפות ודיאלקטים ואופי החיים שלהם משתנה מקצה לקצה בהתאם למיקומם במדינה.

מקלות שום בציפוי שבבי בוטנים בטעם תירס לצד רוטב אינדונזי

 

מקלות שום ריחניים בתוספת פריכה ולצד רוטב בוטנים חריף – מתוק מהמטבח האינדונזי האקזוטי. הבצק קריספי מבחוץ ורך מאוד מבפנים. שווה לאמץ.

לבצק:

1 קילו קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים

לתערובת השום:

2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת שום
3-4 שיני שום קצוצות
מלח גס
1 שקית חטיף קולומבוס בוטנים מצופים בטעם תירס

לרוטב בוטנים אינדונזי:

4 כפות חמאת בוטנים בטעם טבעי
2 שיני זום קצוצות
2-3 פלפל צ'ילי אדום קצוץ גס
50 גרם בוטנים מרוסקים
3 כפות מהחטיף בוטנים קצוצים מצופים בטעם תירס
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר חום
1 כוס מים פושרים לדילול

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: בקערה גדולה שמים את הקמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח.
חותכים בסכין חדה למקלות ארוכים ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים את תערובת השום ומברישים בנדיבות את הבצק. לפני האפייה, שוברים גס את הבוטנים ומפזרים מלמעלה.
הכנת הרוטב: מדללים את חמאת הבוטנים במים פושרים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
הרכבת המנה: מגישים את מקלות השום חמים מיד לאחר האפייה לצד המטבל ומפזרים מעל שבבי בוטנים.